Egna Ben Stödboende finns i fyra former

I Globen och i Barkarby, bredvidboenden med närhet till vuxna och externa träningslägenheter. Insatsen utformas baserat på klientens stödbehov. Läs mer om olika boende- och stödinsatser inom stödboendet här.

Nedan kan du titta närmare på våra olika stödboendeformer

Globen stödboende

Centralt beläget stödboende där vi har kontor i samma hus. Klienten har en egen lägenhet i fastigheten med tillgång till personal dygnet runt i form av jour som bemannas av personal på Egna Ben.

Lägenheterna ligger i ett lugnt område med närhet till Globen Shopping, skolor och service. Det är 500 meter till buss, tunnelbana och spårvagn och goda möjligheter till idrott, motion och friluftsliv i närområdet.

Varje vecka håller vi öppet hus på stödboendet samt Bo-skola varje månad.

Informationsblad om stödboendet i Globen (PDF, öppnas i ny flik):

Globen-bo onepager 2023

Barkarby stödboende

Fristående lägenheter i en fastighet där Egna Ben har kontor i samma hus. Klienten har sin egen lägenhet med tillgång till personal dygnet runt i form av jour från som bemannas av personal på Egna Ben.

Lägenheterna ligger i ett välplanerat och relativt nybyggt område med närhet till grönområden och goda möjligheter till friluftsliv. På tio minuters gångavstånd finns tågstationen och Barkarby handelsplats med ett brett utbud av mataffärer, detaljhandelsaffärer och service

Varje vecka håller vi öppet hus på stödboendet samt Bo-skola varje månad.

Informationsblad om stödboendet i Barkarby (PDF, öppnas i ny flik):

Barkarby Onepager 2023

Externa träningslägenheter

Egna Ben har några centralt belägna lägenheter inom tullarna med närhet till skola, service och kommunikation.
Klienten bor i egen lägenhet i en fastighet som är kopplad till stödboendet. Klienten blir inbjuden till öppet hus varje vecka på stödboendet i Globen samt till Bo-skolan varje månad. Tillgång till personal dygnet runt finns i form av jour från personal på Egna Ben.

Informationsblad om externa träningslägenheter (PDF, öppnas i ny flik):

Externa träningslägenheter onepager 2023

Bredvidboenden

Egna Ben erbjuder boende i så kallade bredvidboenden och attefallshus där ungdomen har sin eget boende med tillgång till personal dygnet runt i form av jour från personal på Egna Ben.

Egna Bens bredvidboenden ligger i lugna villaområden i Stockholm med närförorter. Samtliga har kommunikationsmöjligheter inom gångavstånd och närhet till natur och rekreationsområden.

Klienten blir inbjuden till öppet hus varje vecka samt till Bo-skolan till på det stödboende som ligger närmst klientens boende.

Informationsblad om bredvidboenden (PDF, öppnas i ny flik):

Bredvidboende onepager 2023

Förfrågan för att placera i Egna Ben Stödboende

Ring vår VD Richard Stünkel, tel. 070-746 49 65 eller verksamhetschef Jennifer Björkström, tel. 070-252 10 67 om du har en placeringsförfrågan eller vill veta mer.

Efter 17.00 och på helger kan du ringa på Egna Ben jourtelefon för placeringsförfrågan tel. 072-224 11 90.

Läs mer om Egna Ben Stödboende

Egna Bens vårdkedja

Genom våra olika verksamheter kan ungdomen slussas från jourhem, dygnet runt-boende, till familjestödsboende och vidare till ett mer självständigt stödboende.

Jourhem och familjehem

Om du har behov av att placera i jour- eller familjehem, läs mer här.

Stödboende med dygnet runt-personal

Om du behöver ett stödboende med dygnet runt-personal, läs mer här.

Stödboende

Om du vill placera i ett självständigt boende med stödtimmar, läs mer här.